Siste nytt om Koronaviruset

Ropert  Her legger vi ut nyheter og oppdateringer fra Horten kommune fortløpende. TRYKK PÅ OVERSKRIFTENE FOR MER DETALJER. 

Regjeringen har bestemt at de nasjonale tiltakene for å hindre smittespredning skal opprettholdes til og med 20. april. Det betyr at våre skoler og barnehager fortsatt er stengt. Fra 20. april lettes det på noen av tiltakene fra regjeringen. Her finner du informasjon om hva endringene betyr for Horten kommune.

Miljøarbeiderne våre har de siste dagene hatt observasjonsoppdrag ved parker, idrettsanlegg, skolegårder og barnehager. Mens de faste møteplassene for barn og ungdom er stengt har det vært viktig for oss å oppsøke dem der de er- og samtidig oppfordre alle til å følge helsemyndighetenes anbefaling om å holde avstand.

Det finnes flere gode samtaletilbud for deg som trenger noen å prate med gjennom krisen. 

Helsedirektoratet har nedlagt forbud mot å gjennomføre arrangementer for å hindre smittespredning av korona. Horten kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjoner fra et forbud som er fattet av overordnede myndigheter.

Fotball på gresset

Horten kommune har valgt å åpne idrettsanlegg utendørs for trening med forutsetning om å unngå fysisk kontakt og at alle følger smittevernreglene. Vi ber alle respektere de generelle rådene fra myndighetene om å unngå nærkontakt og holde avstand til hverandre. Vær fysisk aktiv – og hold avstand til hverandre.

Det er mange som lurer på hva anbefalingene og vedtakene fra nasjonale myndigheter betyr i praksis. Vi har forsøkt å oppsummere det viktigste du bør vite.

Helsedirektoratet har nedlagt forbud mot å gjennomføre arrangementer. Formålet er å hindre smittespredning av korona i størst mulig grad. Vi får allikevel mange henvendelser om dispensasjoner, blant annet fra aktører som ønsker å arrangere drive-in arrangementer og andre ting. Horten kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjoner fra et forbud som er fattet av overordnede myndigheter.

Vi gleder oss over at pårørende og beboere ved våre sykehjem nå kan snakke sammen og holde kontakt via videosamtale. 

Vår lange tradisjon med godt samarbeid mellom næringslivet og Horten kommune er en stor styrke i disse dager. Korona-krisen viser oss hvor viktig det er å stå sammen – og samarbeide på tvers.

Nå er det tid for en felles dugnad for å ta vare på vårt lokale næringsliv. Hardest rammet er kanskje mange små aktører, innen handel, service, håndverk, kultur, servering, reise, arrangementer og lignende.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284