6. november: Nye lokale tiltak og anbefalinger for å hindre smittespredning

Horten kommune - Klikk for stort bilde

Horten kommune innfører noen lokale tiltak og særlige regionale anbefalinger. Det viktigste grepet er å avlyse våre egne kulturarrangementer frem til og med 29. november. VI vil ta en ny vurdering før 29. november.

Vi oppfordrer alle til å holde seg mest mulig hjemme og begrense sosial omgang og da er det riktig å avlyse arrangementer som samler mange personer på ett sted.

Foreløpige lokale tiltak innføres fra 6. november i Horten kommune:

• Alle arrangementer ved Bakkenteigen kulturhus og Horten bibliotek avlyses til og med søndag 29. november.
  • Bakkenteigen kulturhus vil gi direkte informasjon til de som har kjøpt billetter.
  • Horten bibliotek og Kulturhuset 37 er fortsatt åpne for publikum, men vi gjennomfører ikke arrangementer.
  • Svømmehallen holder åpent, men med  grense på 50 personer i hallen på samme tid.

Digital politisk møterunde:

• Den politiske møterunden i november/desember blir gjennomført digitalt og strømmet på nettsiden vår.

Regionale anbefalinger:

Horten kommune har 6. november deltatt i møte med de andre kommunene i vår region, koordinert av fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Det er et mål at vi alle gjør generelle innstramminger og samtidig gjør det mulig å holde fritidsaktiviteter for barn og unge åpent.

Følgende anbefalinger støtter vi oss til:

• Vi anbefaler at breddeidrett for voksne avlyses.
  • Fritids- og kulturtilbud for barn og unge kan opprettholdes innenfor kommunegrensen. Alle gjeldende smittevernråd må følges.
  • Turneringer, cuper, kamper og andre arrangementer på tvers av kommunegrenser er ikke anbefalt.
  • Økt bruk av hjemmekontor.
  • Begrenset bruk av kollektivtrafikk, spesielt i perioder der det er stor press.
  • Bruk av munnbind der man ikke kan holde mer enn en meter avstand.
  • Skolene skal være forberedt på å innføre rødt nivå: Det vil si at elevene for eksempel kan starte på ulike tidspunkt, mindre grupper og delvis hjemmeundervisning.