5.1.2021: Presisering angående bruk av kaldhallen på Nykirke (Sparebank 1-hallen).

Rødt kort - Klikk for stort bilde Regjeringens nye anbefalinger om smitteverntiltak som ble publisert søndag kveld anbefaler å utsette alle innendørs idrettsaktiviteter til etter 18. januar. I den forbindelse har det vært stilt spørsmål ved om kaldhallen på Nykirke skal ansees som et innendørs eller utendørs idrettsanlegg.

Kommunen gikk i går ut med at dette kunne anses som et utendørs anlegg, men har revurdert dette i dag. Selv om volumet i hallen er stort, vil det være mindre bevegelse og utskifting av luften, og det vil være mindre tilgang på dagslys i hallen enn utenfor.

Både luftutskifting og dagslys fjerner virus fra omgivelsene i større grad enn det som skjer innendørs. Kommunen har derfor landet på at kaldhallen bør defineres som et innendørs idrettsanlegg. Dermed må idrettsaktiviteten i hallen utsettes til etter 18. januar.

Under stadig skiftende regler og anbefalinger jobber kommunen hardt for å veilede befolkningen best mulig. I dette tilfellet har det beklageligvis tatt litt tid å få ut det budskapet vi mener harmonerer best med regjeringens anbefalinger.

Brukerne av hallen vil i dag få direkte beskjed om den gjeldende vurderingen.