31. desember: Nytt utbrudd i Horten - tre har fått påvist Covid-19

Kommunevåpen - Klikk for stort bildeI tillegg til det ene tilfellet på Bastøy som det ble informert om i går, ble det sent i går kveld meldt om tre tilfeller til i Horten.

De siste tre tilfellene er relatert til hverandre og er en del av det som nå defineres som et utbrudd.

Kommet i julen

Utbruddet begynte med en person på besøk i Horten i julen, og som hadde med seg smitte fra et område i Norge med høyt smittetrykk. Personen fikk påvist Covid-19 i løpet av romjulen.

Totalt har dette medført at ytterligere fire familiemedlemmer har blitt smittet med Covid-19. En av disse fire er rapportert tidligere i romjulen. Nå er altså ytterligere tre bekreftet smittet.

20 nye nærkontakter

Gårsdagens smittetilfeller har medført at vi har identifisert ca. 20 nye nærkontakter i kommunen knyttet til utbruddet, og som ikke er en del av familien. Disse hadde kontakt med de smittede før man visste om smitten.

De nye nærkontaktene informeres, settes i karantene og testes i dag.

Burger King

En av de siste som fikk påvist smitte var på jobb på Burger King, Linden Park den 26. og 27. desember mellom klokken 11.00-18.30. Dette før vedkommende selv visste om smitte.

Kommunen samarbeider med Burger King om oppfølging. Dersom du har besøkt Burger King i de aktuelle tidspunktene, enten drive-through eller i selve restauranten, ber vi deg være særlig oppmerksom på symptomer de neste ti dagene. Får du feber eller luftveissymptomer, ber vi deg teste deg og gå i karantene til du få testsvar.

Burger King har fulgt kommunens smittevernsråd. De kan åpne etter at restauranten er rengjort og de har på plass personell som ikke har vært berørt av smittetilfellet.

Vær varsom

Utbrudd som dette er en påminnelse om hvor fort og uventet spredning av Covid-19 kan være. På årets siste dag oppfordrer vi dere alle om å ta hensyn, holde avstand og holde ut. Spesielt viktig er det å ikke delta på sosiale sammenkomster dersom du eller noen nær deg har utviklet symptomer.

Bestill test for Covid-19

Litt, mye eller helt avstand? En illustrasjon