3.1.2021: Ungdomskolene på rødt nivå - hva nå?

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde På regjeringens pressekonferanse søndag 3. januar ble det besluttet at alle landets ungdomsskoler og videregående skoler bør gå over til rødt nivå i de neste to ukene. Dette for å lette på det økende smittepresset som har vært i julen.

I samråd med kommuneoverlege Niels Kirkhus er kommunens ungdomskoler, med virkning mandag 4. januar, nå satt på rødt nivå.

Hortenskolen

Dette betyr at elever, lærere og foresatte vil gå tilbake til den samme skolehverdagen som i mai 2020. Tiltaket gjelder foreløpig fram til mandag 18. januar.

Voksenopplæringen er omfattet av samme retningslinjer. Elevene vil få egen informasjon om dette.

Barnehager og barneskolene i Horten er foreløpig unntatt fra de nye restriksjonene. Regjeringen varsler at på generelt grunnlag at skolene må være forberedt på å skifte mellom gult og rødt nivå på kort varsel i tiden fremover.

Dersom vi alle er flinke til å holde smittetrykket nede i tiden som kommer, kan vi håpe at Hortensskolen snart er tilbake til hverdagen vi husker fra i høst.

Hva med skolestart, mandag 4. januar?

Som de andre er også Hortensskolen klar over at de nye restriksjonene kom brått på. Men dette har vi gjort før. Dette har vi klart å løse. Og vi skal løse det nå også.

Alle ungdomskolene i Horten begynner undervisningen digitalt eller fysisk, klokken 10.00 mandag 4. januar. Har du PCen din på skolen, må du hente den før dette tidspunktet. Du blir møtt av ansatte på skolen.

Læreren din vil informere nærmere hvordan de neste to ukene med undervisning blir. Noe blir hjemme foran PCen, noe blir på skolen.

Vi skal som sist legge til rette så godt vi kan for de foresatte i samfunnskritiske funksjoner.

Hva betyr Rødt nivå?

• Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene
  • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)