26.1: Ordfører Are Karlsen om de siste tiltakene: Strengt nå kan være den raskeste veien til en mer normal tilværelse

Ordfører i Horten kommune, Are Karlsen - Klikk for stort bilde Mange lurer på hvorfor så mye stenges ned når vi har så lav smitte i kommunen.

Nedstengningen skyldes ikke høy forekomst av smitte - eller at vi har hatt ett tilfelle av det muterte viruset i Horten - men utbruddet i Nordre Follo. Etter at noen har testet positivt på korona tar det lang tid å analysere prøvene, for å avklare om de kan være smittet av den muterte versjonen. Det kan derfor være virusspredning av mutert virus i flere kommuner, uten at det ennå er påvist.

For å hindre spredning i denne usikre perioden har staten valgt å stenge ned mye i mange kommuner. Restriksjonene er strengest nærmest utbruddet (10 kommuner). Horten har tiltak på det nest strengeste nivået (15 kommuner), begrunnet med forbindelsen til Moss. Dette gjøres for å beskytte innbyggerne - ikke bare i et begrenset området - men i hele landet.

Selv om tiltakene er krevende for både næringsdrivende og innbyggere, så støtter jeg tilnærmingen. Strenge tiltak nå kan være den raskeste veien til en mer normal tilværelse, men jeg håper selvfølgelig at vi snart kan lette på de strengeste tiltakene.

Les: Dette er tiltakene

Les: Munnbindplikt, hva betyr det?

Les: Kommuneoverlegen om tiltak