25.janaur: Om stengte kjøpesentre

Ropert - Klikk for stort bildeFram til 31. januar er en rekke koronatiltak iverksatt i Horten. Blant annet stengte kjøpesentre. Hva betyr det, enkelt forklart?

Hva sier forskriften?

Kommunen har blitt lovet en avklaring på butikker med egen utgang til friluft i løpet av dagen.

Enn så lenge er vår forståelse at disse butikkene må holde stengt inntil en avklaring foreligger.

Hva er et kjøpesenter?

Den beste definisjonen av kjøpesenter som kommunen har funnet står i opphevet forskrift om rikspolitisk bestemmelse om kjøpesentre. Kjøpesenter defineres slik:

Detaljhandel i bygningsmessige enheter og komplekser som etableres, drives eller fremstår som en enhet. Varehus som omsetter én eller flere varegrupper. Handelsvirksomhet lokalisert i flere enheter innenfor et område som for eksempel en handelspark.

Hvilke kjøpesentre gjelder i Horten?

Til informasjon er følgende steder registrert som kjøpesentre i kommunens matrikkel:

• Paletten
  • Sjøsiden
  • Vektergården
  • Torggården
  • Linden park

Butikkeier og sentereier har et selvstendig juridisk ansvar for å følge forskriften.