24. april. Fortsatt redusert åpningstid i barnehagene

Klikk for stort bildeBarnehagen åpnet for alle den 20.april og denne uken har vært en god opplevelse for barn, foresatte og ansatte.

Smittevernet skal ivaretas på en god måte og av den grunn har vi bestemt å fortsatt drifte barnehagene med redusert åpningstid.

Forskriften om smittevern (Covid-19) ble endret 22. april ved at det presiseres at åpningstiden kan reduseres og antall barn som er tilstede samtidig kan begrenses, dersom smittevernhensyn gjør det nødvendig.

Fra mandag 27.april holder barnehagene fortsatt åpent 08.00 - 16.00.

Den reduserte åpningstiden vil foreløpig vare de neste to ukene, dersom det ikke kommer nye signaler om håndteringen av Korona-viruset fra regjeringen.

Barnehagene må ha tilbud til personell i kritiske samfunnsfunksjoner

Barnehager som har kortere åpningstid, må fortsatt sørge for tilbud til barn av foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner og barn med særlige behov. Hvor omfattende tilbudet utover den reduserte åpningstiden skal være, må vurderes i hvert enkelt tilfelle, og ta utgangspunkt i behovet til barna og foreldrene. Foreldre med et slikt behov må søke om dette ved å sende e-post til barnehagesjefen, hanne.bakke@horten.kommune.no.

Foreldrebetaling

For foreldre til barn som mottar tilbud i barnehage gjelder ordinære regler om foreldrebetaling, uavhengig av antall timer tilbudet omfatter. Foreldrene kan søke om moderasjon i foreldrebetalingen i barnehage på ordinær måte. Foreldre som holder barna hjemme uten helsegrunner, må betale eller si fra seg plassen.

Smittevern

Personalet arbeider nå etter mange nye rutiner og vil gjøre alt de kan for å påse at alle barn og ansatte som oppholder seg i barnehagen er friske.

Smittevernveileder for barnehager gjelder fremdeler og gir blant annet informajon om hvem somkan komme i barnehagen og hvem som fortsatt må være hjemme.

Hver barnehage vil informerer nærmere om interne rutiner vedrørende smitteverntiltak.

Ta  kontakt med de ansatte i din barnehage for å sikre et godt samarbeid.