22. desember: Så langt ingen ytterligere spredning etter helgens smitteutbrudd

Klikk for stort bildeKommunevåpenetSå langt er det gode nyheter etter testing av personer tilknyttet Holtan og Nordskogen skoler.

Til sammen 66 elever og ansatte ved skolene Holtan og Nordskogen ble testet i løpet av noen hektiske timer søndag kveld. Ingen av disse personene har fått påvist Covid-19 ved testingen.

I tillegg har et mindre antall personer tilknyttet skolene først fått testet seg mandag og i dag, men her foreligger det ingen svar så langt.

- Så langt er dette gode nyheter, sier kommunelege Niels Kirkhus. Dette tyder på at kommunen har kontroll på situasjonen.

Kirkhus understreker at alle som er pålagt karantene skal fortsette med det ut karantenetiden, som for de aller fleste er til og med 28. desember.

- Selv om man har testet negativt i starten av karantenetiden, er det likevel mulig at noen har blitt smittet og først blir syke eller smittsomme på et senere tidspunkt i karantenen, påpeker han.

De som er i karantene skal unngå kontakt med andre enn de dem bor med til vanlig. Dersom symptomer på sykdom oppstår, skal man teste seg på nytt og eventuelt kontakte lege.

Les mer om karantene på FHIs sider

Vi anbefaler alle å ta en ny test før karantenetiden er omme. Gjerne rundt dag syv.

- For de berørte blir dette en annerledes jul, men det blir derfor viktig å tilrettelegge jula, slik at man ivaretar de som også er i karantene, avslutter Kirkhus.

Oppdatert 23. desember:

• Kommunen har mottatt flere prøvesvar i løpet av tirsdag 22. desember. Ingen av de prøvene har avdekket nye tilfeller av Covid-19.