21. desember: Testing, karantene - hva nå?

Spørsmålstegn - Klikk for stort bildeTotalt 84 personer er satt i karantene etter at det i helgen ble bekreftet fire tilfeller av Covid-19 med ukjent smittespor. Hva skjer nå?

Smittesporeteamet, legevakten, skolene - og ikke minst de som søndag kveld fikk beskjed om å teste seg - har alle gjort en fantastisk innsats i helgen. Totalt ble 124 personer testet på legevakten søndag, et stort antall av dem på ettermiddag og kveld. Prøvene ble kjørt til Oslo i natt, for å raskt kunne få svar og dermed fortsette kartleggingen.

Vi ber alle om å fortsette det gode arbeidet med å vaske hender og holde avstand!

Til deg i karantene:

• Er du nærkontakt skal du være i karantene i 10 døgn etter siste kontakt med den som har fått påvist Covid-19.
  • Det anbefales at du tester deg på nytt etter noen dager.
  • Uansett svar på test og årsak til karantene, varer karantenen i 10 døgn. Dette er fordi karantenen skal forebygge videre smitte.
  • Du kan omgås de du bor sammen med som normalt, men hold avstand (over 1 meter) til andre voksne.
  • Du skal ikke få, eller gå på besøk utenfor hjemmet.
  • Du kan gå tur ute, men hold minst 1 meter avstand til andre. Unngå steder der dette er umulig å få til.

Les FHIs karanteneinformasjon

Om utbrudd og karantene

Med så mange personer involvert er det selvsagt trist at julen blir litt annerledes i år for en del familier i Horten. Og dette i det vi nærmer oss slutten av et krevende år for oss alle.

De aller fleste som søndag måtte på legevakten har imidlertid vist stor forståelse for situasjonen. Noen har stilt spørsmål om Hortenskolen burde tatt tidligere juleferie, eller tilbudt hjemmeundervisning den siste uken før jul, nettopp for å unngå denne type situasjon.

Horten kommune har fulgt de nasjonale retningslinjene som sier at det skal svært mye til før skole og barnehager stenger igjen. Smittepresset i Horten har vært lavt, veldig lenge. Vi har vært heldige. Og vi har vært flinke.

Situasjoner som dette er en påminnelse om at viruset ikke skiller mellom verken mennesker eller høytider. Hold avstand, hold ut og ta godt vare på hverandre.