20. mai: Opphever begrenset bruk for båtliv og camping i Horten

Klikk for stort bildepå grunn av lavt smittepress åpner kommuneoverlegen for at utleiehytter, campingplasser, bobilparkeringen og gjestehavner nå kan åpne som vanlig. Horten kommune ber virksomhetene om å opplyse sine gjester om de til enhver tid gjeldende anbefalinger fra Folkehelseinstituttet vedrørende fritidsreiser.

Det er veldig hyggelig for oss å kunne gi vår lokale reiselivsnæring mulighet til å ta i mot gjester etter at plassene har vært stengt den siste tiden på grunn av smittefare. Den nye tillatelsen til å åpne tretopphyttene, gjestehavnene og campingplassene er gitt med føringer og gjelder fra 20. mai.

En forutsetning for at åpningen skal være vellykket er at alle besøkene viser hensyn til nasjonale anbefalinger om smittevern og hygieneråd - og følger avstandsbestemmelsene. Åpningen kan bli reversert dersom smittevernsituasjonen tilsier at det er nødvendig.

Campingplasser, bobilparkering og gjestehavner

Kommuneoverlegen forventer at virksomhetene selv har gode rutiner for smitteverntiltak. Dette inkuderer hyppig renhold av alle kontaktpunkter og flater ved alle fellesarealer, herunder blant annet kontaktpunkter for strømforsyning, kontaktpunkter for vannforsyning, alle sanitæranlegg, anlegg for toaletttømming, utendørs grillplasser, lekeplasser, andre fellesarealer og lignende.

Det vil også være egne avstandsbestemmelser mellom enhetene og tiltak for å sikre sosial avstand.

Det skal også utarbeides regler for å unngå ansamlinger av mennesker på flere personer enn hva som til enhver tid er anbefalt fra sentrale myndigheter. Reglene må være tilgjengelige og synlige for ansatte og gjester.

Utleie av hytter

Hytter som har eget sanitæranlegg/toalett og vaskemulighet kan holdes åpent. Det er en forutsetning at hytter må rengjøres av profesjonelle aktører eller virksomheten selv mellom hvert besøk.

Vedtaket kan reverseres

Dersom den generelle smittesituasjonen nasjonalt eller lokalt endres, kan det blir fattet nye vedtak om begrenset bruk eller stenging. Ved holdepunkter for at plassen/virksomheten/området er kilde til smittespredning, kan det være aktuelt å stenge enkeltvirksomheter til situasjonen er under kontroll.