20.2: Ytterligere to smittede knyttes til lokalt utbrudd

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde Det ble fredag 19. februar påvist to nye tilfeller av Covid-19 i Horten.

I begge tilfeller dreier det seg om nærkontakter av personer som allerede er smittet, og som er knyttet til det lokale utbruddet vi  meldte om på fredag.

Alle nærkontakter informert

Utbruddet omfatter nå til sammen syv smittede og ca 90 nærkontakter i kommunen, inkludert hjemmetjenesten og noen private arbeidsplasser. I tillegg har vi påvist ca. 25 nærkontakter i andre kommuner.

Alle nærkontakter er informert, satt i karantene og mange er allerede testet og fått resultatene. Nærkontaktene må gjennomføre hele karantenen, selv om de ikke får påvist covid-19 på virusprøvene.

Butikker - oppdatert liste

Knyttet til utbruddet har noen smittede besøkt butikker mens de kan ha vært smitteførende, men før de var klar over at de hadde covid-19. Dette gjelder følgende butikker og tidspunkter:

Tirsdag 16/2

Jysk Horten Handelspark

Ca. 12.00

Sjøsiden:

Nille, Skoringen og Shoeday:

Fra ca. 12.15 – 13.00:

Vi ber kunder og andre som har vært i noen av disse butikkene, på de aktuelle tidspunktene, om å ha lav terskel for å teste seg dersom de skulle få symptomer på covid-19.

Ingen flere i hjemmetjenesten

Når det gjelder personen tilknyttet hjemmetjenesten, der 24 ansatte og 28 pasienter ble satt i karantene, er det foreløpig ikke påvist flere smittede på testene. Kommunen forventer derfor at utbruddet ikke berører andre enn de som allerede sitter i karantene.

Vi har mottatt flere negative prøveresultater på test for mutert virus fra utbruddet. Dermed forventer vi at utbruddet skyldes vanlige virus for covid-19, og ikke noen av de nye mutasjonene.

Opplever god kontroll på utbruddet

Mange ansatte har jobbet lange kvelder denne uka med smittesporing og testing. Det har også vært brukt mange hurtigtester, i tillegg til vanlige PCR-prøver. Til sammen har dette skaffet kommunen en raskest mulig oversikt over situasjonen.