18.02: Smitte i hjemmetjenesten - ansatte og brukere i karantene

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde 24 ansatte og 28 brukere av Hjemmetjenesten settes i karantene etter smitte.

Kommunen fikk i dag, 18. februar, melding om en ny person som har fått påvist covid-19 på en test tatt 16. februar. Vedkommende er antatt smittet i en virksomhet i en annen kommune. Hurtigtesting av nærkontakter påviste ytterligere to personer med covid-19.

Hjemmetjenesten i Horten er berørt

Den ene jobber i en bedrift i Horten. Den andre jobber i hjemmetjenesten i Horten kommune. Her er 24 ansatte og 28 tjenestemottakere berørt og satt i karantene

Tjenestetilbudet i Hjemmetjenesten går som normalt.

Ekstra ressurser til testing og smittesporing

Kommunen har jobbet i ettermiddag med å kontakte alle berørte kolleger, tjenestemottakere og andre nærkontakter. Vi regner med å få kontakt med alle i løpet av kvelden.

Mange av disse er allerede testet, og målet er å få testet resten i løpet av kvelden.

Kommunen har satt inn ekstra ressurser for testing og smittesporing.

Vær obs på symptomer

Én av de som fikk påvist smitte i dag besøkte KIWI i Grønligata tirsdag den 16. februar mellom kl. 11:00 og 12:00, og REMA 1000 Lystlunden onsdag 17. februar ca. kl. 22:30.  Vi ber kunder og andre som har vært i disse butikkene på de aktuelle tidspunktene, om å ha lav terskel for å teste seg dersom de skulle få symptomer.

Lenke: Slik tester du deg