15. mars. Viktig info til innbyggere med luftveissymptomer

Klikk for stort bildeHorten kommune har etablert en ny organisering for undersøkelse av pasienter med luftveissymptomer for å begrense smittespredning av korona i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

Pasienter med luftveissymptomer som trenger legehjelp skal ta kontakt med fastlegen sin. Når det er nødvendig med en medisinsk undersøkelse vil dette bli gjennomført på legevakten i Horten fra i morgen 16. mars. Fastlegen avgjør hvem som har behov for medisinsk undersøkelse og avtaler dette med legevakten. All testing på koronavirus vil også bli gjort på legevakten.

Viktig huskeliste for deg som har luftveissymptomer:

1. Hvis du er syk, hold deg hjemme og slapp av. Det er ikke nødvendig å oppsøke lege med vanlige luftveissymptomer.
  2. Hvis du er syk og trenger legehjelp, ta kontakt med fastlegen din på telefon på hverdager mellom kl. 08.00 -15:30 for å avklare om du har behov for undersøkelse og testing.
  3. Om du har behov for akutt legehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen din, kan du ringe legevakten på 116 117.

Det er fastlegene som skal avklare om sine pasienter har behov for undersøkelse og/eller testing. Alle pasienter må derfor kontakte sin fastlege, før de evt. blir videre henvist til legevakten. Fastlegene har fått utvidet åpningstider på telefon og vil være tilgjengelig mellom 08.00 - 15.30. Tiltakene iverksettes for å unngå at pasienter med luftveissymptomer oppsøker fastlegekontorene og for at faste rutiner skal følges ved vurderinger og testing.

Endringen gjelder altså alle pasienter med luftveissymptomer og ikke bare koronatesting. Vi følger situasjonen tett og retningslinjene kan endres i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger.