15.12: Om skoler/barnehager og nye retningslinjer

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde Etter vedtak i Formannskapet 14. desember vil Horten kommune ha hjemmeundervisning fram til juleferien. Barnehager driftes på gult nivå.

Hortenskolen

Fra torsdag 16. desember 2021 vil elevene i Hortenskolen få digital hjemmeundervisning. Dette gjelder fram til juleferien.

Skolen og SFO vil være åpen for:

• Sårbare elever
  • Elever med behov for å komme på skolen
  • Elever med foresatte i samfunnskritiske yrker, inkludert ansatte i barnehage og skole

Etter juleferien

• Det planlegges for skole på gult nivå etter juleferien.
  • Det betyr fysisk oppmøte på skolen tirsdag 4. januar 2022.
  • Dersom det blir endringer på dette, vil det bli sendt ut informasjon på forhånd.
  • Trafikklysmodellen i skolen kan du lese mer om her

Hortensbarnehagen

På bakgrunn av myndighetenes nye tiltak skal barnehagene nå driftes på gult nivå etter trafikklysmodellen.

Gult nivå betyr at barna deles inn i mindre grupper og at det kan bli noen endringer i barnas hverdag.

Fra torsdag 16. desember vil dette gjelde i barnehagene:

• Barna skal primært oppholde seg sammen med barn i sin egen avdeling (kohort)
  • Hver avdeling vil ha faste ansatte
  • Ved levering og henting må foresatte holde en meters avstand til hverandre og til ansatte
  • Mer utelek og økt fokus på vask og desinfisering

Ordinær åpningstid

Vårt fokus er å skjerme barna så mye som mulig og slik det er i dag kan vi på forsvarlig måte drifte barnehagene med ordinær åpningstid.

Vi må alle likevel være oppmerksom på at det kan komme endringer i åpningstid på kort varsel, og at disse endringene kan gjelde enkelte barnehager.