15.04: Noen lettelser i skoler og barnehager fra mandag 19.april

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde I samråd med kommuneoverlege Niels Kirkhus går skoler og barnehager i Horten kommune fra rødt til gult nivå i henhold til trafikklysmodellen.

Smittetrykket i kommunen har falt til et moderat/lavt nivå og har nå vært stabilt over tid. De strenge tiltakene vi innførte før påske har hatt god effekt.

Det er derfor riktig å gå fra trafikklysmodell rødt til gult nivå i skoler og barnehager. Dette er i tråd med Regjeringens plan om generell oppmykning av smittevernstiltakene.

Endringen gjelder fra mandag 19. april 2021.

Hva betyr gult nivå?

Skoler

• Undervisning skal foregå fysisk på skolen
  • En skoleklasse regnes som en kohort
  • Vi går tilbake til normal åpningstid på SFO

Barnehager

• En avdeling regnes som en kohort
  • Vi går tilbake til normal åpningstid

For fullstendig informasjon om smittevern og trafikklysmodellen i skoler og barnehager, se Utdanningsdirektoratets hjemmesider.

Klikk her for smitteveileder i skoler og barnehager

Husk smittevernet

Selv om vi nå innfører lettelser i skoler og barnehager, er det viktig at vi alle husker på og praktiserer de viktigste smittevernstiltakene våre:

• Hold avstand
  • Hold hendene rene
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Hold nede antall personer du møter

Kommuneoverlegen vil til enhver tid vurdere smittesituasjonen og eventuelle endringer av tiltak.