14.05: Fire nye smittede i Horten - og en påminnelse om karantenetid

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde Det ble melt om fire nye tilfeller av covid-19 i Horten i, torsdag 14. mai.

Tre av tilfellene er tilknyttet smitteutbruddet blant hortensrussen. Det er få nye nærkontakter i kommunen.

om karantenetid

Med mange smittetilfeller og enda flere i karantene får vi naturlig nok endel spørsmål rundt karantenelengde. Her er tre viktige punkter:

1. Karantenetid er i utgangspunktet 10 døgn.

2. Det er mulig å teste seg ut av karantene hvis man tar en PCR-test etter at det har gått minst 7 døgn, og svaret er negativt.

3. Kommuneoverlegen anbefaler likevel at alle sitter i 10 døgn siden vi har sett flere tilfeller av personer som blir smitteførende helt på slutten av karantenetiden. Kommuneoverlegen anbefaler også en test på slutten av karantenetiden. Kommuneoverlegens anbefaling er ikke et lovkrav, men en anbefaling som den med smitte selv må vurdere.