11.09: Smitteutbrudd ved Holtan ungdomsskole - to klasser i karantene

Kommunevåpen - Klikk for stort bildeLørdag 11. september fikk tre nye elever ved Holtan ungdomsskole påvist covid-19. Kommuneoverlegen karakteriserer dette som et smitteutbrudd og har bestemt at to skoleklasser som har vært på overnattingstur skal i karantene i 10-dager.

Testene av elevene har avdekket at flere har blitt smittet etter klasseturene tidligere i uken. Kommuneoverlege, Niels Kirkhus har derfor bestemt at de nye retningslinjene der barn under 18 år kan slippe karantene ved å teste seg etter gjeldene regler, ikke gjelder for de to aktuelle klassene. Elevene er satt i karantene av kommuneoverlegen fordi de har vært på overnattingstur sammen og har dermed tilsvarende risiko for smitte som mellom husstandsmedlemmer.

Til nå er det totalt 14 elever i to klasser på Holtan ungdomsskole med påvist smitte. 35 personer som har vært på overnattingstur er satt i karantene, definert som nære nærkontakter. 30 elever som har hatt valgfag med elever fra de to klassene tidligere i uken slipper karantene dersom de tester seg etter gjeldende regler.

Vi minner om at ingen syke skal møte på skolen.