10. desember: Smittesporing etter besøk på utested

Horten kommune - Klikk for stort bilde Søndag hadde ett av Hortens utesteder besøk av en person fra Moss, som senere har fått påvist covid-19.

Utestedet og besøkende har fulgt anbefalingene om smittevern, blant annet i forhold til minimumsavstander på 1 meter, antall besøkende og håndhygiene. Dette er viktige tiltak som effektivt reduserer faren for videre smitte til andre.

Kommunen setter stor pris på den lokale serveringsbransjens seriøsitet på dette feltet.

Kommunens smittesporingsteam har kontakt med utestedet, og er i ferd med å informere alle på gjestelisten. Gjennom dette arbeidet vil de også avklare om noen eventuelt blir definert som nærkontakter.

Kommunen har også avklart situasjonen på reisen over fjorden, og avdekket at det ikke har vært nærkontakter utenom reisefølget under båtturene.