09.06. Begrenset mulighet for vaksinering med Janssen-vaksine

Vaksine mot covid-19 - Klikk for stort bildeHelsedirektoratet anbefaler ikke Janssen-vaksinen, men at du følger det vanlige koronavaksinasjonsprogrammet. Janssen-vaksinen tilbys ikke gjennom kommunens vaksinasjonsprogram for covid-19. Det er ikke mulig å kontakte vaksinetelefonen for spørsmål om Janssen-vaksinen. 

Helsedirektoratet anbefaler ikke Janssen-vaksinen, men anbefaler at du følger det vanlige koronavaksinasjonsprogrammet med mRNA-vaksiner fra BioNTech/Pfizer og Moderna. Det er fordi Janssen-vaksinen er assosiert med noen alvorlige bivirkninger og dødsfall, og fordi de fleste vil få tilbud om mRNA-vaksine i løpet av få uker. Legen kan si nei til å gi deg Janssen-vaksinen, hvis legen etter en individuell nytte-risikovurdering mener at risikoen for deg for å få alvorlige bivirkninger er større enn fordelene av å få Janssen-vaksinen. Alle som ønsker vurdering for Janssen-vaksinen oppfordres til å lese hele informasjonsteksten på Helse Norge først. 

Janssen-vaksinen tilbys ikke gjennom kommunens vaksinasjonsprogram mot Covid-19, og det er ikke mulig å kontakte kommunen eller vaksinasjonstelefonen for spørsmål rundt Janssen-vaksinen.

Fastlegene har begrenset kapasitet til å håndtere forespørsler om vaksine. Oppsøk derfor fastlegens hjemmeside for informasjon om de tilbyr vaksinen og hvordan kontakt kan etableres.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284