09.05: Fire nye smittede

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde

Smitten på Sentrum skole omfatter nå fire personer, hvorav to elever. I tillegg er en russ, bosatt i en annen kommune, bekreftet smittet.

Samtlige smittede er relatert til den aktuelle smittesituasjonen på Sentrum skole. To av de smittede meldte vi om i går. De to siste er nærkontakter.

Opphavet til smitten er ukjent, men så langt er det ingen ting som tyder på at noen har blitt smittet på skolen.

Hortensrussen

Det er også oppdaget minst ett nytt smittetilfelle blant russ som har vært i en av de to russebussene med smitte. Dette har resultert i ca. 40 nye nærkontakter.15 av disse bor i Horten.

Den nye smittede er russ som bor i en annen kommune og dermed ikke kommer på våre statistikker. Vedkommende har på eget initiativ kontaktet smittesporingen i Horten for å melde fra.

Vår erfaringer at russen er flinke til å varsle hverandre på sosiale medier, teste seg og gå i karantene. Og dersom tar for lang tid før deres egen kommune kontakter dem, så ringer de selv og sier ifra.

De er også flinke til å holde oversikt over hvem som er i bussene.