09.04: Går trolig mot lettelser i Horten fra 12. april

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde Etter møte med Statsforvalteren 9. april er kommunene i Vestfold samkjørte i en myk gjenåpning fra 12. april. Vi oppdaterer når regjeringen fatter endelig vedtak.

Denne saken er utdatert. For oppdatert informasjon, klikke på lenken under.

Les oppdatert versjon

Dette etter et møte mellom Statsforvalteren og Vestfold-kommunen basert på smittesituasjonen i regionen.

Her legges det til grunn at vi går fra covid-19-forskriftens kapittel 5A til kapittel 5B.

Les hele forskriften her

Regjeringen avgjør om Vestfold-kommunene går over til 5B fra mandag 12. april. Vi oppdaterer når beslutningen er tatt.

Hva betyr kapittel 5b?

Den største endringen fra i dag vil være at butikker og kjøpesentre nå kan åpne igjen. Det vil også være noen lettelser for enkelte arrangementer, som bryllup og begravelser.

Plikten til å bruke munnbind i situasjoner der man ikke kan holde en meters avstand vil fortsatt gjelde. Det samme er stenging av treningssentre, utesteder med alkoholservering, kino og en rekke andre kulturtilbud. Påbud om hjemmekontor så langt det er mulig gjelder også fortsatt.

Skoler og barnehager

For barnehagene og grunnskolen vil Horten kommune imidlertid fortsatt kjøre på trafikklysmodell rødt, slik det har vært siden før påske. Dette fordi smittesituasjonen fortsatt er usikker i denne aldersgruppen.

Denne situasjonen vil vurderes i løpet av uken som kommer.

Les: Lenke til Statsforvalterens anbefaling.