07.06: Viktig info til deg som venter på vaksine i sommer

Vaksine mot covid-19 - Klikk for stort bildeVær fleksibel og tålmodig i vaksinekø. Vi kommer med så presis informasjon vi klarer ut fra de retningslinjene som FHI setter om når du kan forvente å få covid-19 vaksine. Tidsintervallet for vaksinedose 2 har blitt justert flere ganger de siste ukene, per 14. juni er det satt til 12 uker. Endringer i opplysningene påvirker planlegging av vaksinering og vi oppdaterer med oversikt over når du kan forvente å få vaksine i sommer, så raskt det lar seg gjøre.

Vi har  stor forståelse for at folk ønsker å planlegge ferien sin og gjerne skulle visst akkurat når de skal få vaksinen i sommer. Verden, Norge og Horten er fortsatt ikke i en normalsituasjon. Vi jobber fortsatt med å bekjempe en pandemi. Det krever en ekstra av oss alle, men sammen skal vi klare å få det til. Inntil det er din tur – hold ut, følg smittevern – og forbered deg på å være fleksibel når det er din tur til å bli vaksinert.

Folkehelseinstiuttet skal i løpet av denne uken komme med oversikt over antall vaksinedoser kommunene kan forvente å få gjennom sommermånedene. Det betyr at vi i begynnelsen av neste uke vil komme med en foreløpig plan for når du kan forvente å bli innkalt til vaksinering i sommer. Endringen i vaksineintervall til 9 uker vil bety at de som allerede har fått tidspunkt for vaksine 2 i gruppe 8, vil få endret tidspunkt for dose 2.

Mer informasjon om endringer i vaksineintervallene fra FHI.

Tre viktige oppfordringer til deg som er i vaksinekø:

1. Bruk tiden du har booket eller fått tildelt. Det er et stort puzzlespill å sikre vaksinering av hele befolkningen. Når enkeltpersoner vil endre sitt tidspunkt så rokker det ved hele systemet. Innbyggere som skal ha dose to må bruke det tidspunktet de har fått tildelt. Tilpass din kalender til tidspunktet for vaksine- ikke motsatt.
  2. Hold deg oppdatert på informasjon fra oss. Vi vil oppdatere jevnlig med så presis informasjon som mulig. Følg med på nettsidene våre.
  3. Følg smittevernregler og anbefalinger fra helsemyndighetene – ikke bli sløv!

Bidra i vaksinedugnaden ved å være tålmodig i kø, tilgjengelig når det blir din tur – og bruk timen du booker og/eller får tildelt.