07.05: Kommuneoverlegen om russ og smittevern

Kommuneoverlege Niels kirkhus - Klikk for stort bildeKommuneoverlege i Horten kommune, Niels kirkhus Russ fra to russebusser i Horten har tatt kontakt med kommunens smittesporingsteam, etter å ha hatt besøk i bussen av en russ som senere viste seg å være smittet av covid-19.

Den smittede russen tilhører en annen kommune. Russ med smittevernansvar har hatt god oversikt over hvem som har vært på bussene i den aktuelle tiden, noe som har gjort smittesporingen mye lettere for kommunen. Til sammen må nå ca. 50 russ ta test for covid-19 og må dessverre tilbringe noe av russetiden i karantene.

Vi takker russen for det ansvaret de har vist ved å ta kontakt, og ved å holde god oversikt over hvem som er til stede.

Vi er heldigvis i en periode med lav smitte i Horten. Samtidig vet vi av erfaring hvor raskt pilen kan gå oppover dersom vi ikke passer på. Vi skal ikke så langt tilbake i tid før vi i Horten hadde smittetall der vi fort kunne mistet kontroll. Og vi skal heller ikke bevege oss spesielt langt avgårde før vi finner eksempler på steder som har denne utfordringen i dag. Det er fortsatt viktig å begrense antall nærkontakter, holde avstand og å holde seg hjemme dersom man føler seg syk.

Vi regner med at russen fortsetter med det gode smittevernet også resten av russetiden. Særlig i år oppfordrer vi alle til å la russen ha den siste delen av feiringen sin i fred og ikke oppsøke russ som ruller.