05.02: Tre nye smittetilfeller i Horten - og en som likevel ikke var smittet

Kommunevåpen - Klikk for stort bildeDet ble påvist tre nye tilfeller av covid-19 torsdag 4. februar. Samtidig nedjusterer vi smittetilfellet fra 2. februar.

To av de tre har ukjent smittekilde og har ingen forbindelse med hverandre.

Til sammen har disse to personene ca. 25 nærkontakter, som alle er informert og satt i karantene.

Fortsetter testing

Flere av nærkontaktene ble testet med hurtigtester i går, og en av nærkontaktene fikk også påvist covid-19 på slik test.

Testingen fortsetter i dag til alle nærkontaktene er testet med både hurtigtester og vanlige PCR prøver.

PCR-prøvene er mer pålitelige, men tar 1 - 2 dager å få svar på.

Tua Avlastningssenter

En av de smittede er tilknyttet Tua avlastningssenter. Det samme er flere av denne personens nærkontakter.

Smittesporingsteamet i Horten kommune har imidlertid god kontroll på smittesituasjonen. Ansatte og brukere som har vært i kontakt med vedkommende er informert, satt i karantene og vil bli testet.

Vi gjør nødvendige smittevernstiltak for å kunne opprettholde vanlig drift på Tua avlastningssenter. De som skal på avlastning i helga og i tiden framover kan være trygge på at driften går som normalt.

Var ikke smittet likevel

Tirsdag 2. februar kunne vi melde om to nye smittetilfeller i Horten. Nå viser det seg likevel at en av disse ikke var smittsom. Vedkommende testet positivt på hurtigtest, men flere oppfølgingsprøver viser bare små eller ingen utslag.

Kommuneoverlegen har derfor konkludert med at vedkommende kan ha hatt covid-19 tidligere og at funnene skyldes ufarlige rester av virus.

Det er heller ikke utenkelig at årsaken er feil med prøven eller analysen, da dette kan skje fra tid til annen.

Nærkontakter som var knyttet til dette tilfellet, er uansett nå tatt ut av karantene.

Om smittetallene

Oppsummert har derfor antallet smittet med covid-19 i kommunen økt med to etter i går.

Det vil si totalt 124 personer siden mars 2020.