Luftveissymptomer - hva gjør jeg?

Klikk for stort bildeAlle pasienter med luftveissymptomer skal ta kontakt med fastlegen sin. Ikke møt opp på legekontoret! 

Pasienter med luftveissymptomer som trenger legehjelp skal ta kontakt med fastlegen sin. Når det er nødvendig med en medisinsk undersøkelse vil dette bli gjennomført på legevakten i Horten, ved en egen luftveisvakt. Fastlegen avgjør hvem som har behov for medisinsk undersøkelse og avtaler dette med legevakten. All testing på koronavirus vil bli gjort på legevakten. 

Viktig huskeliste for deg som har luftveissymptomer:

 1. Hvis du er syk, hold deg hjemme og slapp av. Det er ikke nødvendig å oppsøke lege med vanlige luftveissymptomer.
 2. Hvis du er syk og trenger legehjelp, ta kontakt med fastlegen din på telefon på hverdager mellom kl. 08.00 -15:30 for å avklare om du har behov for undersøkelse og testing.
 3. Om du har behov for akutt legehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen din, kan du ringe legevakten på 116 117.

Det er fastlegene som skal avklare om sine pasienter har behov for undersøkelse og/eller testing. Alle pasienter må derfor kontakte sin fastlege, før de evt. blir videre henvist til legevakten.  Tiltakene iverksettes for å unngå at pasienter med luftveissymptomer oppsøker fastlegekontorene og for at faste rutiner skal følges ved vurderinger og testing.

Endringen gjelder altså alle pasienter med luftveissymptomer og ikke bare koronatesting. Vi følger situasjonen tett og retningslinjene kan endres i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger.

 

Sjekk helsenorge.no for informasjon om symptomer og sykdomsforløp for korona. 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284