Nyheter knyttet til kultur og næring

Klikk for stort bildeNasjonale myndigheter har satt opp egne regler for arrangementer. Se helsenorge.no for detaljert informasjon. Det er nasjonale regler som gjelder i Horten dersom du ikke finner spesifikke regler her. Alle skal holde minst én meter avstand.

Som mange andre er vi usikre på veien videre. Det kommer stadig nasjonale føringer som vi setter oss inn i. Vi skal gjøre det beste vi kan for å være til hjelp for kultur og næringslivet.

NYHETER OM KULTUR OG NÆRINGSLIV

 Horten kommune har valgt å avlyse kulturarrangementer i våre lokaler ut 2020. Dette for å hindre smittespredning av korona. 

Horten bibliotek får nye åpningstider for en periode på grunn av redusert bemanning etter at deler av de ansatte er satt i karantene. Biblioteket i Horten åpner igjen fredag 20. november klokken  08-16.  

En ansatt ved biblioteket har fått påvist covid-19 i dag.  Vi er i ferd med å kartlegge nærkontakter som vil bli satt i karantene og testet.  

Horten kommune

 

Horten kommune innfører noen lokale tiltak og særlige regionale anbefalinger. Det viktigste grepet er å avlyse våre egne kulturarrangementer frem til og med 29. november. VI vil ta en ny vurdering før 29. november. 

Illustrasjon som viser frivillighet

 En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar.

på grunn av lavt smittepress åpner kommuneoverlegen for at utleiehytter, campingplasser, bobilparkeringen og gjestehavner nå kan åpne som vanlig. Horten kommune ber virksomhetene om å opplyse sine gjester om de til enhver tid gjeldende anbefalinger fra Folkehelseinstituttet vedrørende fritidsreiser. 

Vi åpner for vigsler igjen fra 1. mai med restriksjoner. 

Kommuneoverlege, Niels Kirkhus,  inviterer representanter i for serveringssteder og utesteder til Teams-møte  23.april kl. 14-15.  representanter fra i Horten til et Teams møte med kommuneoverlege Niels Kirkhus. Målsettingen er å gi viktig  informasjon om koronasituasjonen  til bransjen og gi mulighet for å få svar på spørsmål vedrørende egen virksomhet.

14. april kan frivillige lag og organisasjoner og arrangører i kultursektoren søke om kompensasjon for korona-avlyste, utsatte eller stengte arrangementer. Fordi det er kort søknadsfrist, er det lagt til rette for at søkerne kan bruke tiden fram mot 14. april på å forberede seg.

Miljøarbeiderne våre har de siste dagene hatt observasjonsoppdrag ved parker, idrettsanlegg, skolegårder og barnehager. Mens de faste møteplassene for barn og ungdom er stengt har det vært viktig for oss å oppsøke dem der de er- og samtidig oppfordre alle til å følge helsemyndighetenes anbefaling om å holde avstand.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284