Informasjon om smitte i skole og barnehage

Kommunevåpen - Klikk for stort bilde

Ved smitte i skoler og barnehage anbefaler kommuneoverlegen at elevene som er definert som nærkontakter og ikke er vaksinert, tester seg ved drop-in på legevakten i Horten mellom kl.18 og 20.30.

Skoler og barnehager sender ut melding med informasjon til  foresatte dersom deres barn eller ungdom er definert som nærkontakt.

Vi sender også ut informasjon til hele barnehagen/skolen dersom situasjonen tilsier at de resterende foresatte bør være oppmerksomme på symptomer.

Kommuneoverlegen anbefaler alle elever som ikke er vaksinerte, og som er definert som nærkontakter, om å teste seg på drop in på legevakten mellom klokken kl. 17.30 og 20.30. (fra 17.30-18.00 tester vi primært med PCR-test)

Drop in og hjemmetest

• Kommuneoverlegen anbefaler alle elever som ikke er vaksinerte, og som er definert som nærkontakter, om å teste seg på drop in på legevakten mellom klokken kl. 17.30 og 20.30. Det er også mulig å hente hjemmetester på legevakten.
  • Alternativt kan du kjøpe hjemmetester på apotek el. lign. Dette må du i så fall dekke selv. Følg bruksanvisningen nøye.

Du får beskjed om at barnet er nærkontakt - hva nå?

1. Kommuneoverlegen anbefaler at barn som ikke er vaksinert blir testet, men det er du som foresatt som bestemmer dette.
  2. Følg ekstra nøye med på barnets helse i 10 dager.
  3. Test barnet med én gang hvis det får symptomer uavhengig om det har testet negativt tidligere

Sjekk flytskjema fra FHI for mer detaljert informasjon om smitte.

NB! Ungdom som har  fått en dose vaksine for minst 3 uker siden, behøver  ikke å teste seg. De som er fullvaksinert eller har hatt covid-19, behøver ikke å teste seg.