"Et hav av muligheter" - Lysheim skole deltar på årets TV-innsamling

Klikk for stort bildeUken etter høstferien (uke 42) arrangerer skolen aksjonen «Et hav av muligheter». Dette er i sammenheng med årets TV-aksjon som NRK arrangerer i samarbeid med WWF. Pengene som blir samlet inn i år, går til WWF sitt arbeid for å bekjempe plast i havet. Denne uken vil klassene på skolen ha søkelys på dette i form av forskjellige aktiviteter.  

Klikk for stort bildeEn av aktivitetene elevene skal være med på, er et skoleløp hvor hensikten er å samle inn penger til aksjonen ut fra hvor mange runder hver elev løper/jogger/går rundt skolen. Runden er på ca. 250 meter. Elevene fått med seg et sponsorskjema hvor de skal skrive opp de som ønsker å være sponsorer (mødre, fedre, tanter, onkler, besteforeldre, naboer osv.), og hvilket beløp de ønsker å sponse med pr. runde.  
Dette arket skal beholdes hjemme til løpet er ferdig. Når elevene har gjennomført skoleløpet skal sponsorene få beskjed om hvor mye de skal betale inn. Her kan dere lese mer om gjennomføringen av "løpet".

Innsamlede penger betales inn på www.spleis.no/project/124624  (Del gjerne denne på deres facebooksider)

PS! Det er så klart lov å bidra med penger utover det elevene samler inn😉 

Les mer om løpet her (PDF, 108 kB)

Foruten dette løpet vil vi ha en åpning av aksjonsuka «Et hav av muligheter» på mandag. Vanligvis pleier vi å ha slike samlinger i gymsalen, men siden ikke klasser skal blandes for tiden, tar vi denne fellessamlingen som en «direktesending» på Teams som klassene ser på i hvert sitt klasserom. 

Klassene tar utgangspunkt i undervisningsopplegget «Et hav av muligheter», som er et samarbeid mellom Salaby og TV-aksjonen. Dette er et undervisningsopplegg som tar opp emner innenfor de tre tverrfaglige temaene; folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap, og bærekraftig utvikling 

I tillegg skal elevene plukke søppel, dekorere handlenett, lage «søppelkunst», lære om truede dyr og ikke minst bli bevisste på eget forbruk. 

På fredag oppsummerer vi uka med en samlingsstund på Teams, hvor vi bla. «teller opp» hvor mye elevene på skolen har klart å samle inn. 

Vi gleder oss til en spennende og lærerik uke!!! 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284