Støttekontakt eller avlastningsoppdrag

Er du eller vil du bli støttekontakt eller avlaster for barn og unge? 

Barnehabilitering i Horten kommune er en enhet som har som et av sine mål å tilrettelegge for at barn og unge med ulike funksjonsnedsettelser og deres søsken og foreldre har mulighet til å ha en en aktiv fritid, å kunne påvirke sin egen livssituasjon og å kunne delta i samfunnet.

 

Støttekontakt

En av måtene dette kan foregå på er at det blir innvilget en fritidskontakt, treningskontakt eller støttekontakt for barnet/ungdommen. Noen av barna trenger en ledsager i en fast fritidsaktivitet, noen trenger en de kan finne på forskjellige ting med, andre ønsker å delta i en gruppe. Det finnes mange forskjellig måter dette kan skje på.

Privat avlastning

Det kan også innvilges privat avlastning dersom foreldre har store omsorgsoppgaver. Dette innebærer at barnet eller ungdommen får være sammen med en annen person eller familie enten på time eller døgnbasis. Det kan innebære overnatting i avlasters hjem.

Kompetansekrav

For å bli støttekontakt/fritidskontakt eller avlaster trenger du i utgangspunktet ingen formell kompetanse. Det er personlig egnethet, kjemi og tillit mellom familien/barnet og oppdragstaker det legges vekt på. Du bør være over 18 år og politiattest kreves.

Ta kontakt med oss og fortell litt om deg selv, din erfaring og bakgrunn, hva du driver med til daglig og dine interesser. For avlastere er det også viktig for oss å få vite om bo og familiesituasjon, og om du har husdyr.  

Søknadsskjema og timelister

 Her finner du søknadsskjema for oppdrag som støttekontakt/fritidskontakt og avlaster.. (DOCX, 23 kB)

Om du leter etter timelister finner du dem her slik at du kan skrive ut:

Postadresse: Horten kommune, Barnehabilitering, Postboks 10, 3191 Horten

 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284