Nyttig informasjon

Bilde av informasjonssymbol

 Her finner du lenker til god og nyttig informasjon.

Barnets miljø og sikkerhet

Barnet er hele tiden i utvikling og kan plutselig gjøre noe du ikke er forberedt på. Ulykker er en av de største truslene mot barns liv og helse. Noen ulykker og skader kan man ikke forhindre, men heldigvis er det mye du som mor eller far kan gjøre for å sikre barnets omgivelser.

Dersom skaden eller ulykken skulle skje er det lurt å være forberedt på hva man skal gjøre. Giftinformasjonen er det nasjonale rådgivnings- og kompetanseorganet vedrørende akutte forgiftninger og forgiftningsfare.

Krybbedød og årsaken til at dette forekommer er ennå ikke løst, men vi vet mye om hva man kan gjøre for å redusere risikoen for krybbedød betydelig. Det viktigste tiltaket handler om å skape et trygt sovemiljø for barnet.

Barnesikring i bil

Er du usikker på hvordan du fester barnet riktig i bilen og hva som gir størst sikkerhet?

Barn og skjermbruk

Når er det greit å bruke skjerm? Når bør den legges bort? Medietilsynet har laget en veileder til deg som er foreldre til de minste barna for å skape gode skjermvaner fra dag én.

Feber

Hvis barnet ditt får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og lege bør kontaktes.

Søvn

Vi vet at søvn er viktig for barnets helse og utvikling, både mengde og søvnkvalitet spiller en rolle. Fra 3 måneders alder kan foreldre lære barnet sitt gode søvnvaner. Her finner du god informasjon og råd om søvn,

Tannhelse

Det er viktig med en god tannhelse. En grunnregel og anbefaling er å pusse tennene med fluortannkrem to ganger daglig – morgen og kveld – fra frembrudd av første tann.

Barnet blir innkalt til tannlegen eller tannpleier første gang, i 3 års alderen. Dette skjer automatisk etter offentlige lister, basert på barnets bostedsadresse. Det er gratis tannbehandling frem til barnet er 18 år gammel.

Ved tannskade/ skade i munnen ta kontakt med Lystlunden tannklinikk på tlf 33020150.

Oppstart i barnehage

Her finner du en oversikt over barnehagene i Horten kommune. Her kan du søke barnehageplass.  Tips og råd til deg som har barn som skal begynne i barnehage for første gang.

Viktige instanser med informasjon og kontaktinfo 

Legevakt 116 117

Barneverntjenesten i Horten 

Familievernkontoret i Vestfold 

Krisesenteret i Vestfold (døgnåpen)

Lystlunden tannklinikk

Giftinformasjonen (døgnåpen)

Ved AKUTT hjelp:

Ambulanse 113

Politi 112

Brann 110

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager kl. 08.00-15.00,
  onsdager kl. 08.00-14.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284