Miljøfyrtårn

Horten kommune er Miljøfyrtårn-kommune - Klikk for stort bildeHorten kommune tar miljøansvar og er en Miljøfyrtårn-kommune.

Miljøstyring

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Stiftelsen Miljøfyrtårn sertifiserer offentlige og private virksomheter ved hjelp av bransjespesifikke krav, og virksomhetene må levere årlige miljørapporter.

Horten kommune er i gang med å sertifisere egne virksomheter og ønsker å stimulere til sertifisering av flere private bedrifter. Horten Havnevesen ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2010 og Rådhuset i 2011. Målet er å oppnå klimamålsettingene i Horten kommunens Klima- og Energiplan (PDF, 3 MB) og effektivisering i forhold til energibruk, håndtering av avfall, transport og HMS. 

I tillegg til å sørge for tilstrekkelig sertifisørkapasitet i Horten, følger kommunen opp de sertifiserte virksomhetene.

Bli et Miljøfyrtårn

nettsidene til Miljøfyrtårn ligger mer informasjon om hvordan du kan gå frem for å oppnå sertifisering av din bedrift. Horten kommune utsteder sertifikater til private virksomheter som har blitt sertifisert. Kommunen betaler for trykking av et Miljøfyrtårndiplom, og deltar på en offisiell overrekkelse, dersom bedriften ønsker det.

Koordinator for Miljøfyrtårnordningen for offentlige og private virksomheter i Horten kommune er kommunens klima- og miljørådgiver. Kontaktinformasjon finner du øverst til høyre på denne siden.

Kontakt

Camilla Fossum Pettersen
Miljørådgiver
Mob: 92618681

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284