Plastutfordringen 2020

Klikk for stort bilde Horten kommune deltar i Plastutfordringen 2020!

Som en av 16 kommuner, deltar Horten kommune i Plastutfordringen 2020. Horten kommune vil delta i konkurransen ved å melde på 20 husstander og to skoleklasser til årets Plastutfordring, som arrangeres av Framtiden i våre hender.

Meld deg på plastutfordringen

Tar du Plastutfordringen?

Konkurransen arrangeres fra 12. oktober til 26. oktober. Tar man utfordringen, så krever det dermed litt innsats i en periode på to uker. Konkurransen gjennomføres i forbindelse med FN-dagen 24. oktober.

Deltakerne må være påmeldt innen 11. september. Her er det prinsippet første-mann-til-mølla som gjelder.

Formålet med gjennomføring av denne konkurransen er å skape økt bevissthet om hvordan man kan få ned eget plastforbruk og hvordan man kan bidra til å minske plastforsøplingen i hortensamfunnet.

Hortens deltagelse i Plastutfordringen 2020 er en del av Handlingsplan mot plast i Horten kommune som kommunestyret vedtok i juni 2020

Hva er plastutfordringen?

Plastutfordringen går ut på å gjøre plastreduserende handlinger der alle i husholdningen kan være med. Handlingene går i korte trekk ut på å redusere forbruket av plast og sørge for at mindre plast kommer på avveie og ut i naturen.

Alle handlingene man gjør skal rapporteres inn på Plastutfordringens rapporteringsside som drives av ducky. Det kan for eksempel dreie seg om å lage plastfrie måltider, minke frekvensen på kesvasken (av feks. fleecejakken), kjøpe færre klær som består av plastbaserte materialer, bruke sykkel til skole, jobb og trening, og mye mer.

Resultatene som husstanden oppnår skal rapporteres fra hver enkelt deltaker hver dag mens konkurransen pågår. For husstander med flere deltakere er det gjennomsnittet av de rapporterte verdiene som teller.

Les mer om Plastutfordringen 2019 (ekstern lenke)

Hva kan man vinne i Plastutfordringen?

Ved å delta i konkurransen kan du vinne fine premier. For å stimulere til å vekke konkurranseinstinktet lokalt vil Horten kommune premiere på følgende måte:

 1. plassen vinner gavekort på en overnatting fra lørdag til søndag for inntil 8 personer i en tretopphytte. Premien har en verdi på 4 990,- NOK.
 2. plassen vinner en mest mulig plastfri matkasse levert av Meny Borreveien til en verdi av 2 500,- NOK.
 3. plassen vinner et gavekort på kinobilletter til alle på laget.

I tillegg får alle som deltar og som gjennomfører rapportering på 50 prosent av dagene som konkurransen varer et gratis digitalt årsabonnement på lokalavisa Gjengangeren.

Den skoleklassen som gjør det best i konkurransen vil stikke av med en premie som er et tilskudd på 5 000,- NOK til klassekassa. Skolene som deltar er en 10. klasse ved Holtan ungdomsskole og en 10. klasse ved Borre ungdomsskole.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284