Våre aktiviteter på Aktivitetssenteret

Sjakkbrett. - Klikk for stort bilde

Horten Aktivitetssenter er en aktiv arena for seniorer - en sosial møteplass med helsefremmende og forebyggende aktiviteter.

På denne siden ser du noen av de aktivitetene vi tilbyr hos oss. I tillegg har vi stadig tilbud om foredrag, kurs og kulturelle innslag. Følg oss på Facebook (krever ekstern pålogging), her legger vi fortløpende ut program og siste nytt. Eller ring oss for informasjon på tlf.: 33 08 57 90.

For tiden er det meget begrenset med aktiviteter på senteret, grunnet Covid-19 pandemien. Det som er listet opp nedenfor er aktiviteter vi har under normale forhold.

Våre aktiviteter

Styrke og balansetrening

Der er flere styrke og balanse grupper i treningssalen på Horten Aktivitetssenter.

Høsten 2018 startet vi også en Sterk og Stødig treningsgruppe, hvor kvalifiserte, frivillige instruktører leder treningen.

Fredagsdans

Annenhver fredag er det dans med levende musikk her på aktivitetssenteret kl. 11.00 -13.00. Følg med på oppslag på senteret og i avisa. Ta gjerne med småpenger til loddsalget vårt. Hjertelig velkommen!

Egentrening i sal

Flere dager i uken kan du drive egentrening i vår lille treningssal. Se oppslag på senteret når trimrommet er ledig. Trimrommet vårt er utstyrt med diverse treningsapparater. Kontakt resepsjonen når du kommer første gang, så viser vi deg inn.

Boccia og bowls

Når været tillater det, ruller vi ut bocciabanen på uteplassen. Kuler får dere låne hos oss. Ta med venner eller barnebarn, eller kom alene. 

Siden boccia er en uteaktivitet, har vi også utstyr til en tilsvarende aktivitet innendørs, nemlig bowls. Vi spiller bowls på torsdager fra kl. 11.30 på trimrommet. Hjertelig velkommen!

Snekkerverksted

Vår lille sløydsal er åpen mandag-fredag kl. 10.00 -15.00. Kom innom og slå av en prat. Ta med det du ønsker å bruke av materiale. Verktøy og maskiner låner du hos oss.

Hobby og håndarbeid

Onsdager kl. 10.00 -13.00 møtes folk med interesse for håndarbeid inne på det største aktivitetsrommet vårt. Vi har utstyr, plass og symaskiner. Ta med eget materiale, så inspirerer vi hverandre. Av og til avholdes det ulike kurs. Følg med på oppslag på senteret.

Porselensmaling

Torsdager kl. 10.00 -13.00 møtes en gjeng på vårt aktivitetsrom for å male og dekorere porselen. Vil du være med, så er du hjertelig velkommen. Materiell holdes selv. Vi har ovner til brenning.

Generasjons-quiz

Omtrent en kveld i måneden arrangerer vi generasjons-quiz kl. 18.00 - 20.00. Ta med deg barnebarn, naboen eller en venn. Kom som et lag på opptil 6 personer, eller kom alene og bli med på et av lagene her. Følg med i våre informasjonskanaler for datoer. Kafé Lille Grethe er åpen da fra kl. 17.00.

Brettspill og musikk

Vi har et utvalg brettspill. Be med noen på ludo, kinasjakk, yatzy eller annet.

Spiller du piano eller gitar? Kom gjerne innom og spill litt for oss. Vi har instrumentene stående klare nederst i kafeen. Kanskje du vil bidra med å dra i gang litt allsang en formiddag?

Bibliotek

I vårt vesle bibliotek kan du:

 • låne bøker, film og musikk
 • lese magasiner
 • gi en bok, eller ta med en bok hjem til odel og eie
 • lese dagens aviser: Gjengangeren, Dagsavisen, Tønsbergs Blad, Aftenposten
   

Butikk Oscar

I vår lille butikk selger vi håndlagde produkter som blant annet er laget her på senteret. Butikken har åpent hver dag kl. 10.00 -15.00. 

Annet

Følg med i våre informasjonskanaler eller på oppslag på senteret for å høre siste nytt om arrangement og nye aktiviteter hos oss. Vi har stadig ulike foredrag, kurs og kulturelle innslag - og vi er så absolutt åpne for nye ideer og aktiviteter. Ta kontakt!

Våre samarbeidspartnere

Vi har samlet et knippe med spennende lag og foreninger som har base på aktivitetssenteret, så et besøk hos oss kan lønne seg på flere måter.

Fotterapeut

Mona har åpent mandag - fredag kl. 09.30 -16.00. Hun tar imot timebestillinger på tlf. 33 08 57 94.

Frisør

Vi har to hyggelige frisørdamer på senteret. Frida-Helen er tilstede mandag (fra 11), tirsdag og fredag kl. 09-15. Svanhild er tilstede onsdag og torsdag kl. 10-15. Tlf. 33 08 57 93.

Seniorhjelpen

Seniorhjelpen yter praktisk hjelp og rådgivning til pensjonister i Horten Kommune. De utfører mindre arbeider som ikke kreves utført av håndverkere, og som varer i maksimum tre timer. Brukeren betaler kr. 50,- pr påbegynte time. Seniorhjelpen kan nås på tlf. 33 08 57 96 på tirsdager og torsdager kl. 10.00 - 12.00.

Hørselslaget

Hørselslaget har servicekontor på Horten Aktivitetssenter onsdager kl. 10.00-12.00, og kan da nås på tlf.: 33 08 57 96. Utenom kontortiden kan du kjøpe batterier til høreapparater i resepsjonen.

Seniornett

På aktivitetssenteret tilbyr Seniornett fortløpende kurs i bruk av PC, laptop, nettbrett og smarttelefon. Vil du melde deg på kurs? Søknadsskjema finner du på nett, samt i resepsjonen på aktivitetssenteret.
Seniornett betjener en vakttelefon hver onsdag kl. 12.00 -14.00 for å svare på spørsmål. Tlf. 973 43 407.

Horten Frivilligsentral

Frivilligsentralen har tilholdssted her på Horten Aktivitetssenter. De har fokus på å skape møteplasser på tvers av generasjoner og kulturer. Her formidles informasjon om frivillig virksomhet og de er en stor bidragsyter til å øke den frivillige innsatsen i kommunen. Stikk gjerne innom for en prat!

Kontakt

Horten Aktivitetssenter
Besøksadresse: Vestre Braarudgate 1
Tlf: 33 08 57 90

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284