Teddy fra Horten fikk ny venn i Albania

8. Ny bestevenn skåret.jpg - Klikk for stort bilde

Hundrevis av teddyer og andre kosedyr har nå funnet veien fra barn i Horten til barn i Albania.

Kosedyrene ble samlet inn i forbindelse med avdukingen av Grethe Kausland-statuen i sommer. Innsamlingen var et samarbeid mellom Horten kino, Horten kommune og innsamlingsaksjonen til Kausland-statuen, med Finn Schjøll i spissen.

Samarbeid og engasjement

Lørdag 1. juli i år - to dager før Grethe Kausland ville fylt 70 år, ble statuen i hennes ære avduket foran Horten kino. På forhånd søkte initiativtakerne - blant dem Horten komnmune - om donasjoner

Store og små hortensere ønsket virkelig å gi en myk venn til barn som trenger det, og med hundrevis av bidrag kan vi trygt si at responsen var overveldende! Nå har kosedyrene kommet fram til sine nye hjem. Norsk Nødhjelp organiserte det hele, og har sørget for både transport og utdeling. Som man kan se av bildene (nederst i saken) har kosedyrene funnet seg godt til rette i sine nye hjem.

Satt Horten på kartet

«Teddyen min», en sang ført i pennen av hortenseren Åsta Hjelm, ble en slager for den gang åtte år gamle «lille Grethe» Kausland (født Nilsen). Det ble starten på en lang og aktiv karriere som sanger, revyartist, skuespiller og programleder. 16. november 2007 døde Grethe Kausland av kreft, 60 år gammel.

I september 2012, etter initiativ fra barndomsvennen Finn Schjøll, startet innsamlingen til en Grethe Kausland-statue. Horten kommune var med. Stedet skulle være i nærheten av kinoen. Målet var å få statuen på plass innen den avdøde Kauslands 70 årsdag. Det klarte man altså med to dagers margin!

Tusen takk til alle som ga, og alle som gjorde det mulig - dette må vel sies å være #hortenlove i praksis!

Sist endret 23.10.2017 14:36
Fant du det du lette etter?