Stort engasjement i Barne -og ungdomsrådet

Alle medlemmene av Barnerådet og Ungdomsrådet i Horten kommune - Klikk for stort bilde

Barnerådet og ungdomsrådet hadde felles møte i kommunestyresalen på Rådhuset tirsdag 14.november. Engasjerte elever ved Horten videregående og alle barneskolene og ungdomskolene i Horten kommune debatterte økonomi - og handlingsplan 2018-2021 og organisering av skolehverdagen.

Barnerådet og ungdomsrådet er to viktige arenaer for både opplæring om og utøvelse av lokaldemokratiet. I dagens møte som hadde 100 % fremmøte var det god stemning og aktive medlemmer. Flere uttrykte tydelige synspunkt både skriftlig og fra talerstolen kommunestyresalen.

Representantene for rådene var innom mange ulike temaer til prioriteringer i økonomi og handlingsplaner. De var opptatt av kosthold og mattilbud ved skolene, trafikksikkerhet, et godt helsesøstertilbud, bedre sanitærforhold ved enkelte skoler, fritids -og idrettstilbud, bedre seksualundervisning, arbeidsmiljø for elevene, økt bruk av teknologi i skolehverdagen og ønske om sterkere satsing på tiltak mot mobbing.

Elevene fikk også presentert forslag til endringer i skolehverdagen og uttrykte sine meninger om organisering av skolehverdagen.

Sist endret 14.11.2017
Fant du det du lette etter?