FORHOLDSREGLER DERSOM DU HAR FÅTT KLOAKK I KJELLER

Granly skole avtale og rent vann 017.JPG - Klikk for stort bilde

Hvis man får kloakk i kjelleren på grunn av stor nedbør, bør man ta forholdsregler for å unngå smittespredning.

Forholdsregler:

• Vask fottøy som har vært brukt i kjelleren før dette brukes andre steder.
  • Bruk gummihansker når du tar i ting som har vært forurenset av kloakk. Ikke bruk disse hanskene til andre ting etterpå.
  • Bytt klær som har blitt våte i forbindelse med opphold i kjelleren, og vask alle klær som er bruk når arbeidet er over.
  • Vask alltid hender godt med såpe og vann hver gang du har vært i kjelleren, helt til rommene er forsvarlig rengjort.
  • Brannvesenet vil være tilbakeholdene med å pumpe kloakkvann ut av kjellere for ikke å spre kloakk i terrenget, men ønsker at det brukes sugebiler for å fjerne vann som ikke trekker ned i kloakken av seg selv

Når det gjelder tiltak for å rengjøre kjelleren og reparere vannskader i bygningen, må du som huseier kontakte ditt eget forsikringsselskap for konkrete råd.

Fant du det du lette etter?