Velkommen til Horten

Illustrasjon av Horten - Klikk for stort bilde

I Horten kan du finne deg en spennende jobb, et godt sted å bo og et interessant sted å være. Horten er rik på kystlinje, skog, kulturminner og historie. Det er korte avstander mellom opplevelser og byliv. Vi håper og tror at du kommer til å trives her – sammen med oss!

Horten kommune er opptatt av at nye innbyggere skal føle seg velkommen. I samarbeid med kommunens eiendomsmeglere deler vi derfor ut en velkomstpakke til alle nye innbyggere som kjøper en bolig. Andre som flytter til Horten uten å kjøpe en bolig, kan få en velkomstpakke ved å henvende seg i servicetorget på rådhuset.

Horten = handel og friområder

Horten kommune har i overkant av 27.000 innbyggere og består av to byer: Horten og Åsgårdstrand og tre tettsteder: Skoppum, Nykirke og Borre.  

Horten har kystlinje på 40 kilometer fra Tønsberg kommune i sør til Holmestrand kommune i nord. Vi har en kyststi som slynger seg rundt hele kommunen,  mange flotte turområder i skog og mark og langs kysten, store grønne friområder og to flotte gjestehavner i Horten og Åsgårdstrand.  

Horten har et sjarmerende handelssentrum med gågåter og torg, hyggelige kafeer og levende uteliv. Åsgårdstrand er et tiltrekkende sted for turister om sommeren. Her lever småbyidyllen med små gallerier og kafeer. 

Vi har flere nettsider og linker der du kan lese mer om Horten 

Horten = dugnad og engasjement!

Vi er heldige i Horten med et stort frivillig engasjement blant innbyggerne våre. Horten har mange aktive lag og foreninger som bidrar til et sterkt sivilsamfunn – og det er alltid plass til flere. 

Vi liker å være framoverlente og se mulighetene i Horten. Hortensregionen er kjent for sin store konsentrasjon av elektronikkbedrifter og omtales ofte som Norges Silicon Valley. På Bakkenteigen ligger Universitetet i Sør-Øst Norge som er et senter for utdanning, innovasjon og forskning. 

Publisert 14.08.2019

Velkommen til inkluderingsuka 2 - 6.september. Vi inviterer til en spennende uke med tittelen «Jeg inkluderer». Inkludering kommer ikke av seg selv – det er et resultat av at vi alle velger å ta vare på hverandre. Sjekk ut det spennende programmet. 

Publisert 10.07.2019

Det er ingen tvil om at det gode liv leves i Horten. Her kan du få et eget hus med hage og sjøutsikt til en overkommelig pris. Tilgangen til sjø og rekreasjonsområder er god. Egen båtplass er ingen umulighet. Horten har et særdeles inkluderende miljø og et blomstrende kultur og idrettsliv. Her er det nærhet til alt og sykkelavstand til det meste! Du slipper kø og har gode transportmuligheter med tog, E18, ekspressbusser, fergeforbindelse og flyplass like i nærheten.

Publisert 17.04.2015
Illustrasjon av horten med hortenspiken og seilbåter

Sjøbunnen i Indre havn er forurenset av miljøgifter. Horten kommune har samarbeidet med Forsvarsbygg, Horten Industripark og Miljødirektoratet om en plan for opprydding av sjøbunnen.

Publisert 08.03.2018

 

 

Publisert 18.09.2015
Hortenskanalen med #Hortenlove-logo

Våren 2017 ble Hortenlove-foreningen stiftet. Hortenlove-foreningen er et samarbeid mellom Horten Næringsforum og Horten kommune. Vi skal sammen fremme  bygge stolthet blant innbyggerne våre, øke befolkningsveksten og interessen for Horten som besøkssted og ikke minst bosted. Sjekk ut portalen hortenlove. Her finner du både hortenlove-stories og kalender for alt som skjer i Horten kommune.

Publisert 07.01.2015
Elever i barneskolen

  

Vi bygger bedre levekår og oppvekstvilkår for barna i kommunen vår; Gjennom sunn mat og økt fysisk aktivitet i skolehverdagen skal vi skape økt trivsel, bedre læring og forebygge inaktivitet og livsstilssykdommer på sikt.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Rådhuset i Horten
Besøksadresse, Teatergata 11
Tlf: 33 08 50 00

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284